Clienten van de Centrumpraktijk zeggen:       Ik heb zolang in angst geleefd dat ik bijna niet meer wist dat het zonder kon. Jouw hulp heeft me daar uitgehaald.   Daphne - verpleegkundige   Beoordeling met 5 sterren: uitstekend                          Vreemd eigenlijk dat ik me zo schaamde voor m'n trillende handen. En nu ik dat niet meer doe trillen ze ook niet meer! En ik maar in m'n eentje worstelen en ploeteren... . Wat een paar goede gesprekken niet kunnen doen! Bedankt.   Simon - technisch consultant   Beoordeling met 4,5 sterren: zeer goed                          Dat er nog een andere manier was dan tegen de angst te vechten of er voor weg te vluchten... . Wat een gigantisch verschil. Beoordeling met 5 sterren: uitstekend                          Ik heb echt zelfvertrouwen en ik durf steeds meer mezelf te zijn! Wie had dat gedacht van Sonja!   Sonja - tandartsassistente   Beoordeling met 5 sterren: uitstekend

coachingenglish coaching coachinghaarlem angst coaching

Er zijn vele angsten en fobieŽn en deze kunnen je leven behoorlijk beheersen en beperken. Je bent niet de enige die hier mee worstelt; zo'n 20% van de mensen wordt in een periode van hun leven met sterke angsten geconfronteerd - dat is 1 op de 5 mensen! Angst ondermijnt het zelfvertrouwen sterk en vermindert de kwaliteit van leven aanzienlijk. Gelukkig is er goed wat aan te doen en hoe sneller je hier hulp bij zoekt, hoe beter.

Iedereen die met dit soort gevoelens te maken krijgt weet hoe heftig deze ervaring kan zijn. Of dat nu in werksituaties of bij sociale contacten is, of dit je nu overvalt als je in de auto zit of in een bioscoop; angst kan hele sterke lichamelijke en emotionele reacties veroorzaken. Je kunt proberen je angst te onderdrukken en je leven zo proberen aan te passen dat de moeilijke situaties vermeden worden. Maar dat kost je veel van je bewegingsvrijheid, beperkt je mogelijkheden vaak aanzienlijk en vermindert je levenslust en geluk behoorlijk.

Het heeft vaak grote gevolgen voor je leven wanneer je de voor jou 'moeilijke' mensen of situaties gaat vermijden. Dit ondermijnt je zelfvertrouwen steeds verder, terwijl het meestal maar gedeeltelijk of slechts tijdelijk lukt om je angsten uit de weg te gaan. Ondertussen word je bang voor de volgende situatie en dat maakt het leven erg zwaar. Doordat je door je angsten in je functioneren belemmerd wordt staan werksituaties en carriere vooruitzichten veelal onder druk en ook relaties en vriendschappen lijden er vaak onder. Het is dan ook nodig om de oorzaak van je angsten te gaan opsporen en aanpakken, zodat de angst steeds minder grip op je heeft en je weer kunt doen wat je wilt zonder belemmerd te worden door onnodige angsten.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak bij de praktijk in Haarlem kun je
bellen met: Tel: 0616 444 344 of een email sturen naar: info@centrumpraktijk.nl

Sociale angst kan maken dat iemand zich zo ongemakkelijk onder de mensen voelt dat hij of zij mensen en sociale bijeenkomsten zoveel mogelijk ontloopt. Faalangst kan maken dat iemand onder zijn of haar niveau gaat functioneren en geen nieuwe dingen durft te ondernemen. Angst voor het verkeer of bruggen en tunnels kan maken dat iemand de woonplaats niet meer uitkomt. Angst voor onbekende mensen of plekken kan maken dat iemand geen verandering aan durft. Angst voor drukke straten en winkels kan maken dat iemand maar liever thuis blijf.

Wanneer iemand een onredelijke grote angst ergens voor heeft wordt er van een fobie gesproken. Maar het zijn vaak niet de minste angsten die mensen tegenkomen: De angst voor afwijzing, afkeuring, om voor schut te staan, fouten te maken, af te gaan, te falen, kritiek of ruzie te krijgen, huis en haard te verliezen, alleen te komen staan, een ongeluk of ontslag te krijgen, onwel of ziek te worden, niet weg te kunnen, in paniek te raken, de controle te verliezen, gek te worden of dood te gaan.

De voorbeelden van fobieŽn zijn eindeloos: De angst voor winkels, bioscopen en cafes, vergaderingen, voorstellingsrondes en presentaties, feestjes, verjaardagen en etentjes, angst om te blozen, stotteren of stil te vallen, bang zijn in auto's, vliegtuigen en treinen, bang zijn op snelwegen, files en bruggen, de angst voor spinnen, honden en katten, bacterieen en virussen, open ruimtes, hoogtes en liften, onweer, vreemde mensen, onbekende plekken, nieuwe ondernemingen en onverwachte situaties etc.

Voor al dit soort angsten en fobieen kun je bij de Centrumpraktijk effectieve gespecialiseerde hulp krijgen bij de praktijk in Haarlem Zuid aan de rand van het centrum richting Heemstede.

Centrumpraktijk Haarlem _ _ _ _ Tel: 0616 444 344 _ _ _ _ info@centrumpraktijk.nl


Praktische, effectieve coaching, therapie en relatietherapie voor Haarlem & Heemstede en omgeving;

Bloemendaal, Aerdenhout, Zandvoort, Ijmuiden, Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Beverwijk.