Clienten van de Centrumpraktijk zeggen:       Eerlijk gezegd stond ik nogal skeptisch er tegenover, maar de coaching heeft me veel meer goed gedaan als ik gedacht had. Goed om met iemand te kunnen reflecteren en helderheid te verkrijgen.   Toni - divisie manager                         Ik ben weer aan de slag en dat gaat goed. Heel goed zelfs! Ik heb nog elke dag veel aan onze gesprekken. Je hebt me geholpen om alles heel goed op een rijtje te zetten. Dat geeft me de houvast die ik nodig heb als de hele meute op me afkomt en het werk zich opstapelt.   Moniek - pedagoge                          Duidelijke stappen, afgerond traject, professionele begeleiding. Prima hulp!   Sander - systeembeheerder

coachingenglish coaching coachinghaarlem coaching coaching

Veel mensen merken dat de ondersteuning van een coach zeer nuttig en zelfs onontbeerlijk kan zijn om goed te (blijven) functioneren. De complexiteit en veeleisendheid van de hedendaagse arbeidscultuur maakt het voor een individu vrijwel onmogelijk om alle valkuilen zelf te doorzien en alle oplossingen zelf te bedenken. Gewoontepatronen die weinig functioneel zijn maken een functie vaak veel zwaarder en uitputtender dan eigenlijk nodig of raadzaam is.

Coaching helpt je om beter te functioneren op professioneel gebied en je carriere op een goede manier te combineren met je priveleven. De professionele begeleiding van een personal coach geeft je de kans om vanuit andere perspectieven je mogelijkheden en moeilijkheden te belichten, waardoor je een bredere visie ontwikkelt, die je in staat stelt betere en bewustere keuzes te maken. Dit maakt dat je zowel je grenzen beter weet te respecteren, als je passie weet te leven. Zodat je kunt doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt en kunt laten wat je uitput en uitholt.

Coaching geeft je de mogelijkheid om de expertise van een onafhankelijke buitenstaander te gebruiken bij het onderzoeken van de vraagstukken die je in je loopbaan tegenkomt. Dit helpt je om de belemmeringen aan te pakken die je weerhouden om optimaal van je talenten en van geboden kansen gebruik te maken en stelt je beter in staat om met stressfactoren en (negatieve) externe invloeden om te gaan.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak bij de praktijk in Haarlem kun je
bellen met Tel: 0616 444 344 of een email sturen naar: info@centrumpraktijk.nl

Coaching geeft je de handvatten om de patronen die inherent aan een persoonlijkheidsstructuur zijn en die het functioneren bemoeilijken aan te pakken. Dit maakt het mogelijk om de negatieve gevolgen van je zwakke plekken te ondervangen, zodat je niet in beperkende gewoontes blijft hangen en je je kwaliteiten optimaler kunt aanwenden. Hierdoor weet je beter je balans te (her)vinden en wordt zowel je werkende als prive leven makkelijker en kom je sterker in je schoenen te staan.

Een coachingstraject bestaat uit een aantal sessies verdeeld over een aantal maanden. In dit traject begeleidt de coach je o.a. in het proces van helderheid verkrijgen, verandering, je balans (terug) te vinden, focus en ontspanning, het maken van sterkte/zwakte-analyses, en om je doelen te (her)definieren en te bereiken. De rol van de coach is om te spiegelen, inzicht te verschaffen en handvatten aan te reiken, kritisch mee te kijken, en waar nodig te confronteren. De coach helpt je om je blinde vlekken te doorzien en draagt alternatieven aan, waardoor je een betere balans ontwikkelt.

~

In een coachingstraject kunnen zaken aan de orde komen zoals carriere keuzes, prioriteiten stellen, time-management, grenzen stellen, functioneel & disfunctioneel perfectionisme, delegeren, omgaan met verantwoordelijkheden en/of prestatiedruk, 'nee' kunnen zeggen, kwaliteiten en beperkingen, onzekerheid en zelfvertrouwen, het aanpakken van conflicten, het functioneren in een slechte werksfeer, bij ontslag dreiging of met slechte vooruitzichten etc. Een coachingstraject wordt individueel afgestemd daar de behoefte per persoon aanzienlijk kan verschillen.

~

De grote verscheidenheid aan ervaring van de Centrumpraktijk op zowel coachings- als therapeutisch gebied biedt hierbij een duidelijke meerwaarde. Hierdoor staat de client een brede kennis en een veelheid aan technieken ter beschikking, die de praktische toepasbaarheid en daarmee de effectiviteit van de begeleiding aanzienlijk vergroot.

~
~
~


Centrumpraktijk Haarlem _ _ _ _ Tel: 0616 444 344 _ _ _ _ info@centrumpraktijk.nl


Praktische, effectieve coaching, therapie en relatietherapie in Haarlem en Heemstede en omgeving;
Bloemendaal, Aerdenhout, Zandvoort, Ijmuiden, Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Beverwijk.