Clienten van de Centrumpraktijk zeggen:       Eindelijk iemand die echt weet waar hij het over heeft! Waarom zijn er daar niet meer van? Heel erg bedankt! Je hebt me fantastisch geholpen!   Irene - hr manager                          Duidelijke stappen, afgerond traject, professionele begeleiding. Prima hulp!   Sander - systeembeheerder                          Het is van grote waarde geweest voor mij dat je mijn patronen en valkuilen zo goed door had. En het heeft mij erg geholpen dat het zo'n duidelijk traject was. Daardoor bleef ik de juiste stappen maken richting herstel.   Ron - commercieel directeur

coachingenglish coaching coachinghaarlem cognitievetherapie coaching

Bij de Centrumpraktijk word je altijd persoonlijk begeleid en de aanpak wordt afgesteld op jouw behoefte en situatie. Dit betekent dat de therapeutische methode en het traject voor iedereen (enigszins) anders is, daar ieder mens verschilt en een ander ontwikkelingstempo en richting heeft. De bedoeling is dat je in een beperkt aantal sessies en binnen afzienbare tijd (weer) je evenwicht gevonden hebt en je de moeilijke situaties en gevoelens in je leven, werk en relaties zelfstandig weet aan te pakken.

De basis van de aanpak van de Centrumpraktijk wordt over het algemeen gevormd door een gedegen vorm van Cognitieve Therapie, aangevuld met inzichtelijke en praktische handvatten, processen voor het verwerken van emoties en trauma´s en technieken om je persoonlijkheid te versterken en je eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. Een na-traject dat bestaat uit een sessie in de 4 tot 6 weken om je op het goede spoor te houden en/of de puntjes op de i te zetten behoort tot de mogelijkheden en dit is voor veel mensen een welkome afsluiting van het traject.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je bellen met
Tel: 0616 444 344 of een email sturen naar: info@centrumpraktijk.nl

Tijdens de sessies word je gevraagd aantekeningen te maken van de dingen die je leert en de inzichten die je hebt, zodat je de belangrijke dingen niet meer vergeet. Je bent altijd welkom om kritische vragen te stellen, want het gaat erom dat jij het werkelijk begrijpt en dat jij weer in balans komt. Soms krijg je na een sessie een inzichtelijke tekst mee over het onderwerp waar je aan werkt. Meestal krijg je een aantal vragen en praktische opdrachten om je te helpen de nieuwe inzichten werkelijk eigen te maken en in de praktijk te brengen.

In de volgende sessie bekijken we samen hoe het ging - wat je wel en niet begrijpt en wat je wel en niet in de praktijk weet te brengen. Sommige stappen zul je je snel en makkelijk eigen maken, terwijl je soms misschien wat meer tijd, uitleg en oefening nodig hebt en we houden jouw tempo hierin aan. Hiermee pakken we stap voor stap je moeilijkheden aan, zodat je na een aantal sessies weer steviger en energieker in je schoenen staat. Het geheel van de teksten, opdrachten en aantekeningen vormen een overzichtelijk handleiding waar je indien nodig altijd op kunt terugvallen.

Voor de meeste mensen worden de eerste stappen in de aanpak van de Centrumpraktijk gevormd door praktische cognitieve inzichten. Hiermee word je geholpen om beter te begrijpen hoe je gedachten, gevoelens en gedragingen ontstaan en hoe je - indien nodig - hier verandering in aan kunt brengen. Je wordt geholpen om negatieve, ondermijnende en belemmerende gedachten die jouw leven bemoeilijken op een rijtje te zetten en te gaan begrijpen hoe en waarom deze in je leven zijn ontstaan. Dit inzicht krijgt vervolgens een zeer praktische invulling door de disfunctionele gedachten in je dagelijkse leven te leren herkennen en aan te pakken en je wordt intensief begeleid in het proces van oefening en verandering. Hierdoor krijg je een steeds grotere grip op je gedachten en gevoelens en leer je om situaties op een betere manier tegemoet te treden en moeilijkheden aan te pakken.

Andere belangrijke stappen in de aanpak van de Centrumpraktijk helpen je - indien nodig - om beter met pijn, verdriet, verlies, frustraties en woede te leren omgaan. Veel mensen zijn geneigd om hun gevoelens te onderdrukken en tegen hun emoties te vechten, waardoor zij niet weten wat te doen wanneer zij met zeer sterke gevoelens geconfronteerd worden en vastlopen. Zo geheten emotionele kanaliserings- en verwerkingsprocessen helpen je om een grotere emotionele stabiliteit en volwassenheid te bereiken. Scroll naar beneden voor meer uitleg.

De volgende stappen in de aanpak van de Centrumpraktijk helpen je - indien nodig - om op een betere en andere manier te leren omgaan met de 'mindere' kanten van jezelf en moeilijke gevoelens te accepteren en transformeren. Hierdoor nemen gevoelens zoals onzekerheid, nervositeit, kwetsbaarheid, minderwaardigheid, angst, paniek, negativiteit, onvermogen en uitputting in intensiteit af en krijgen ze een plek in je leven. Je hoef je eigen gevoelens en mindere kanten dan niet langer te bevechten of te onderdrukken en je vindt een dieper gevoel van rust en vrede met jezelf.

De laatste stappen in de aanpak van de Centrumpraktijk helpen je - indien nodig - om de diepste onderliggende oorzaken van je onevenwichtigheid te corrigeren. Wanneer je een diepe deuk in je gevoel van vertrouwen, eigenwaarde en/of zelfvertrouwen hebt opgelopen (in je jeugd of je latere leven) kan het noodzakelijk om hiermee aan de slag te gaan, zodat deze gevoelens niet je leven blijven bepalen. Veel terugval in therapeutische processen wordt veroorzaakt door een gebrek aan kennis over dit deel van de therapie bij zowel hulpverleners als clienten. Hierdoor blijft de oorspronkelijke zwakke plek vaak bestaan en steken de disfunctionele patronen na verloop van tijd weer de kop op. In dit proces word je geholpen om de diepere verwondingen die zwakke plekken in je persoonlijkheid hebben veroorzaakt te helen en je zwakke plekken te versterken. Je leert vanuit vertrouwen en rust en met een sterker gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde te leven en je werkelijke evenwicht te vinden. Hierdoor kom je onafhankelijk en sterk in je leven, werk en relaties te staan en weet jezelf te ondersteunen in plaats van je te laten bepalen door je oude verwondingen.


Centrumpraktijk Haarlem _ _ _ _ Tel: 0616 444 344 _ _ _ _ info@centrumpraktijk.nl


Praktische, effectieve coaching, therapie en relatietherapie in Haarlem en Heemstede en omgeving;
Bloemendaal, Aerdenhout, Zandvoort, Ijmuiden, Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Beverwijk.