Clienten van de Centrumpraktijk zeggen:       Eindelijk kan ik weer doen en laten wat ik wil. Wat is het leven een stuk gemakkelijker geworden door de sessies.   Arnoud - helpdesk medewerker                          Ik heb echt zelfvertrouwen en ik durf steeds meer mezelf te zijn! Wie had dat gedacht van Sonja!   Sonja - tandartsassistente                          Vreemd eigenlijk dat ik me zo schaamde voor m'n trillende handen. En nu ik dat niet meer doe trillen ze ook niet meer! En ik maar in m'n eentje worstelen en ploeteren... . Wat een paar goede gesprekken niet kunnen doen! Bedankt.   Simon - technisch consultant

coachingenglish coaching coachinghaarlem onzekerheid coaching

Onzekerheden kunnen het contact met andere mensen heel lastig maken en situaties zoals feestjes en etentjes bemoeilijken. Het kan maken dat je niet uit je woorden weet te komen en dichtklapt en dat je hele gewone situaties en mensen gaat vermijden. Dit kan je faalangstig maken en ervoor zorgen dat je onder je niveau gaat functioneren en geen nieuwe dingen durft te ondernemen.

Deze gevoelens kunnen (werk)situaties zoals presentaties, vergaderingen en voorstellingsrondes problematisch maken en er juist toe leiden dat dingen niet lukken, omdat je sterke gevoelens je belemmeren of zelfs verlammen. Het kan maken dat je eindeloos dingen gaat uitstellen, excuses gaat verzinnen om ergens onder uit te komen of dat je nergens meer (toe) komt.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je bellen met
Tel: 0616 444 344 of een email sturen naar: info@centrumpraktijk.nl

Onzekerheid en nervositeit zijn voor veel mensen een lastig probleem en veroorzaken vaak een vorm van faalangst en vermijdingsdrang. De 'moeilijke' gevoelens die zij in allerlei situaties ervaren kunnen het leven dan ook erg zwaar maken. Zeker bij 'belangrijke' mensen en 'spannende' situaties worden deze gevoelens vaak zo sterk, dat ontspannen en natuurlijk gedrag vrijwel onmogelijk wordt en zij niet goed meer functioneren. Ondanks de vaak moedige pogingen om zich hieraan te ontworstelen blijkt dat het voor veel mensen erg lastig is om hier uit te komen.

Veel mensen blijven dan ook gevangen in het proberen te onderdrukken en verbergen van hun gevoelens en het vermijden van de situaties waarin ze zouden kunnen ontstaan. Zij schamen zich vaak voor zichzelf en hun gevoelens en zijn bang om 'zwak' te zijn of 'door de mand te vallen'. Doordat de onzekerheid en nervositeit elke keer weer de kop opsteekt - vooral wanneer het niet uitkomt - kunnen zij van kleins af aan tot op hoge leeftijd hierdoor in hun doen en laten belemmerd worden.

Het kan grote gevolgen voor je leven hebben wanneer je situaties gaat vermijden omdat je onzeker, faalangstig of nerveus bent. Doordat je hierdoor in je functioneren wordt belemmerd, kan een negatieve spiraal ontstaan, waarin je zelfvertrouwen steeds verder ondermijnt wordt en je levenslust en geluk verminderen. Het is daarom nodig om de oorzaken van je onzekerheid te gaan opsporen en aanpakken, zodat je een betere balans leert vinden en steviger in je schoenen komt te staan. Het lukt meestal maar gedeeltelijk of slechts tijdelijk om 'lastige' mensen of 'moeilijke' situaties uit de weg te gaan en ondertussen los je niets op. Wanneer je de situaties gaat vermijden waarin de onzekerheid en nervositeit opspelen, word je wereldje steeds kleiner en loop je veel leuke dingen en interessante mogelijkheden mis. Werksituaties en carriere vooruitzichten staan er veelal door onder druk en ook relaties en vriendschappen lijden er vaak onder.

Daarom helpt de Centrumpraktijk in Haarlem je om de oorzaken van je onzekerheid en nervositeit op te sporen en aan te pakken en op een goede manier met deze gevoelens om te leren gaan, zodat je niet langer hierdoor belemmerd en beperkt wordt en je je zelfvertrouwen kunt (her)vinden.

~
~
~


Centrumpraktijk Haarlem _ _ _ _ Tel: 0616 444 344 _ _ _ _ info@centrumpraktijk.nl


Praktische, effectieve coaching, therapie en relatietherapie in Haarlem en Heemstede en omgeving;
Bloemendaal, Aerdenhout, Zandvoort, Ijmuiden, Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Beverwijk.