Clienten van de Centrumpraktijk zeggen:       Dank zij jou laat ik me niet meer gek maken. M'n gezondheid is een stuk belangrijker dan de waan van de dag. Door jouw tips heeft stress steeds minder grip op me en daar heeft mijn hele gezin baat bij.   Conrad - filiaalmanager                          Eindelijk iemand die echt weet waar hij het over heeft! Waarom zijn er daar niet meer van? Heel erg bedankt! Je hebt me fantastisch geholpen!   Irene - hr manager                          Ik wist echt niet meer waar ik het zoeken moest toen ik bij jouw aanklopte. Godzijdank heb je me weer op mijn benen gezet. Ik ben je veel dank verschuldigd voor je inzet en betrokkenheid.   Anton - grafisch ontwerper                          Duidelijke stappen, afgerond traject, professionele begeleiding. Prima hulp!   Sander - systeembeheerder

coachingenglish coaching coachinghaarlem overspannen coaching

Om het druk te hebben is voor veel mensen zo gewoon dat de stress - vaak ongemerkt - steeds verder oploopt. Hierdoor ontstaan tal van emotionele, fysieke en mentale klachten, zoals voortdurende gespannenheid, irritatie, frustratie, emotionaliteit, hoofd- en nekpijn, nervositeit, onzekerheid, slapeloosheid etc. - en soms zelfs angsten en uitputting. Duidelijke signalen die aangeven dat er iets niet goed zit en dat de balans hersteld moet worden.

Helaas nemen veel mensen hun gevoelens niet serieus en is het vaak moeilijk om te erkennen als je niet goed met de spanningen weet om te gaan of als het je teveel wordt. Veelal worden de signalen genegeerd of onderdrukt en wordt er - al dan niet met behulp van alcohol of medicijnen - zolang mogelijk doorgezet, met alle negatieve gevolgen van dien.

Overspannenheid ontstaat wanneer iemand te lang teveel spanning ervaart en vasthoudt. Simpelweg uitrusten is dan niet meer genoeg om het evenwicht te hervinden. Zelfs na een lange vakantie kan een korte confrontatie met de (werk)situatie ervoor zorgen dat het je meteen weer aanvliegt en de stress hoog oploopt.

Plichtsbesef, ambitie en noodzaak, maar ook betrokkenheid en enthousiasme kunnen maken dat mensen over hun grenzen gaan. Vaak weten zij niet hoe de balans te herstellen of worden de klachten niet serieus genomen. Hierdoor staan teveel mensen te lang onder teveel druk en kunnen er meer en ernstigere symptomen ontstaan - zonder dat er ingegrepen wordt. Soms zijn de oorzaken van de klachten duidelijk aanwijsbaar, maar vaker zijn het diepere psychosociale factoren die maken dat iemand overspannen raakt.

Stress heeft tal van verschillende oorzaken zoals prestatiedruk, ontslag dreiging, een slechte werksfeer, conflicten, perfectionisme, boven of onder je kunnen functioneren, geen 'nee' kunnen zeggen, sociale en prive moeilijkheden, onzekerheid over eigen functioneren. slechte vooruitzichten, etc. Het maakt het leven een stuk aangenamer om op een goede manier met stress te leren omgaan. En het voorkomt dat er meer en ernstigere klachten ontstaan zoals overspannenheid en hardnekkige fysieke problemen.


Centrumpraktijk Haarlem _ _ _ _ Tel: 0616 444 344 _ _ _ _ info@centrumpraktijk.nl


Praktische, effectieve coaching, therapie en relatietherapie in Haarlem en Heemstede en omgeving;
Bloemendaal, Aerdenhout, Zandvoort, Ijmuiden, Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, Beverwijk.